четвъртък, 14 май 2015 г.

ГЕРБ, РБ, ПФ, БДЦ, заедно с ДПС гласуваха „против“ предложението на АТАКА да бъде осъден геноцидът над българите в Османската империя

ГЕРБ, РБ, ПФ, БДЦ, заедно с ДПС гласуваха „против“ предложението на АТАКА да бъде осъден геноцидът над българите в Османската империя

13 май 2015, сряда | публикувано от Петър Дучев

Управляващата коалиция от ГЕРБ, РБ, ПФ, БДЦ, заедно с ДПС гласуваха „против“ влизането в дневния ред на НС предложението на АТАКА да бъде осъден геноцида над българите в Османската империя (1396 г. – 1913 г.) и обявяването 17 май (денят на клането в Батак) за ден на поклонение на жертвите на геноцида над българите в Османската империя и издигането на мемориален комплекс на подходящо място в столицата.

АТАКА предложи Народното събрание на Република България да приеме за безспорна историческа истина, че през петте века османо-турско владичество върху българските земи (XIV-XIX век) над българския народ е извършен геноцид, който включва следните исторически престъпления:

1) Смяна на религията (ценностната система), респективно смяна на етническата принадлежност на изключително голям брой българи; изтощаване генофонда на българите, чрез т. н. кръвен данък; физическото унищожение (масови убийства) на голям брой българи.

2) Преструктуриране общността на българите в нисша класа на империята, с ограничени права и непомерни задължения (според нацисткия израз Untermenschen); унищожаване на средновековната култура на България и отмяна на европейския Ренесанс за българите.

Изтреблението и насилствената промяна на етнокултурната идентичност на българи в Османската империя напълно се вписват в международните актове на ООН, като военни престъпления и престъпления срещу човечеството. За тези престъпления няма давност.

Още в началото на прехода от комунизъм към капитализъм в България се появи тезата за „османското присъствие“. Тя налагаше идеята за равнопоставеност между турци и българи в теократичната империя на Османидите, с което лишаваше от особени основания Българското Възраждане и възстановяването на българската държава. Днес българите са изправени пред настъплението на неоосманизма, който представлява изключително агресивна теза за възстановяване на Османската империя. Значителна част от елита на турското общество, не по-малки части от различни социални слоеве изповядват искрено тази теза. Тя безспорно предвижда превръщането на страните от Европейския Югоизток, в един или друг смисъл, в турски провинции. Тезата на неоосманизма поставя под подозрение и амбициите да бъде приета Турция в Европейския съюз.

Народното събрание на Република България в лицето на ГЕРБ, РБ, ПФ, БДЦ, заедно с ДПС отказа да оцени политиката на Османската империя като геноцид спрямо българите, както и гласуваха „против“ предложението на АТАКА изброените исторически престъпления да не могат да бъдат омаловажавани и отричани в държавни обществени документи, в говорено и писано слово от държавни и частни медии, в учебници и учебни помагала.

Източник: http://www.vestnikataka.bg/2015/05/герб-рб-пф-бдц-заедно-с-дпс-гласуваха/

#КОЙ и ЗАЩО не иска признаването на Османският Геноцид над Българите? Това са СЪЩИТЕ, КОИТО ПОДЛАГАТ НА ГЕНОЦИД НАРОДА НИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 26 ГОДИНИ!!!!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог