петък, 3 юли 2015 г.

Обвиниха монтьорите от ЧЕЗ за убито от ток 10-годишно момче. Началниците невинни

Обвиниха монтьори от ЧЕЗ за убито от ток 10-годишно момче. Началниците оттървават пишкира.

Имало все още прокуратура в провинцията. За разлика от Столицата. Да видим съда...

14:26 | 3 юли 2015 | Общество / Редактор Надежда Христова

10-годишният Ангел загина на 19 май 2013 г.
в училищния двор в село Копривлен
Сн.: БГНЕС
Окръжната прокуратура в Благоевград повдигна обвиняние срещу двама ел. монтьори в „ЧЕЗ Разпределение България“ за смъртта на 10-годишния Ангел Капсъзов.

http://dnes.dir.bg/news/mvr-uchilishte-dete-koprivlen-13943474

Момченцето почина на 19 май 2013 година, след като скъсан кабел от електрически стълб паднал върху металната ограда на училищната спортна площадка в гоцеделчевското село Копривлен.

Кабелът е бил скъсан, поради остаряла, а на места и липсваща изолация, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Окръжната прокуратура в Благоевград е повдигнала обвинения срещу двама ел. монтьори в „ЧЕЗ Разпределение България“ - Спирия Пелтеков и Михаил Витанов, затова, че поради немарливо изпълнение на дейност, представляваща източник на повишена опасност, по непредпазливост са причинили смъртта на малкия Ангел.

На 7 март 2013 г. двамата обвиняеми са извършили периодичен обход-оглед на въздушната линия-ниско напрежение в района на Трафопост 5 в село Копривлен. Проводниците от трафопоста до училището са били с остаряла и негодна изолация, несъответстваща на изискванията. Изолацията била прегоряла от атмосферните влияния, силно напукана по цялото протежение на проводниците, а на места дори липсвала.

Въпреки това, двамата монтьори не само, че не са установили реалното състояние на проводниците, но и вписали в съставения протокол за обход, че проводници в негодна изолация няма.

Пелтеков и Витанов не са регистрирали по установения ред дефектите и неизправностите на въздушния електропровод, не са информирали незабавно прекия си ръководител за възникналата ситуация, за която има основателни причини да смятат, че представлява сериозна и непосредствена опасност за безопасността и здравето.

На 22 април, по повод аварийни повикване за нередности в същото съоръжение в село Копривлен, двамата обвиняеми отново не са регистрирали дефектите и неизправностите на въздушния електропровод и не информирали прекия си ръководител за негодната изолация на проводниците, сочещо на повишена опасност за здравето и живота.

Разследването продължава.

Дни след смъртта на 10-годишния Ангел, тогавашният председател на ДКЕВР Евгения Харитонова обяви, че енергодружеството ЧЕЗ не е виновно за случилото се. Тогава тя обясни, че "това е едно много страшно съчетание на ситуации и на неща".

http://dnes.dir.bg/news/smart-proverka-dkevr-chez-evgenia-haritonova-angel-kapsazov-14074426

Спомняме си, че ЧЕЗ са ходили четири пъти, както пишеше в медиите. Вероятно да проверяват кабела дали правилно, надеждно и достатъчно смъртоносно е офазил оградата в училището!?!?! А точно тогава другарката Харитонова от ДКЕВР на заплата в ЧЕЗ и ГЕРБ наистина каза, че ЧЕЗ не били виновни.... Къде е сега столичната Подкупатура да провери връзките на другарката Харитонова и целия ДКЕВР с ЧЕЗ!?!?!?!?

http://dnes.dir.bg/news/smart-proverka-dkevr-chez-evgenia-haritonova-angel-kapsazov-14074426

Харитонова: ЧЕЗ нямат вина за смъртта на 10-годишния Ангел

11:53 | 4 юни 2013 | Общество / Редактор Надежда Христова

Председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова обяви, че енергодружеството ЧЕЗ не е виновно за починалото от токов удар 10-годишно момче в гоцеделчевското село Копривлен.

"Това е едно много страшно съчетание на ситуации и на неща", каза Харитонова. Не, другарко. Закономерно е, заради законите и уредбата, която сте създали!

10-годишният Ангел Капсъзов почина на 19 май, след като скъсан кабел от електрически стълб паднал върху металната ограда на училищната спортна площадка. Директорката на училището съобщи, че неколкократно е сигнализирала ЧЕЗ за опасни кабели, а от ДКЕВР започнаха проверка.

Днес Евгения Харитонова посочи, че не може да се произнесе по случая, защото там е започнало разследване, но призна, че е била агресивно настроена след информацията за смъртта на момчето. Проверката на комисията обаче е установила, че до захранващия училището с ток кабел е горял огън. - Това е бил огъня на късото съединение и овъгленото дете!

"В случая ЧЕЗ не са виновни. Хора са горили някакви клони в близост до проводниците, в резултат на което са изгорили и нарушили изолацията. Някакво дете се правило на юнак и предишния ден скъсало единия проводник. В същото време, от тези старите селски радиоточки, от които видяхме всички висящи проводници, те са скъсани. При нарушената изолация на проводника, просто става късо съединение, обясни председателят на ДКЕВР.

Съставен е констативен протокол от проверката на енергийния регулатор и е връчен на ЧЕЗ. Според доклада в седемдневен срок енергодружеството трябва да монтира ново захранване и да изнесе на границата на имота таблото за ниско напрежение и средството за търговско измерване.

Освен това от ЧЕЗ трябва да направят проверка на захранванията на всички детски градини и училища и да уведомят ДКЕВР в 10-дневен срок за предприетите мерки.

----------
Ето какво четем тук: http://dnes.dir.bg/news/mvr-uchilishte-dete-koprivlen-13943474

Вчера около 19.45 ч. в РПУ-Гоце Делчев е получен съобщение от Филиала за спешна медицинска помощ за починало дете. Сигналът за инцидента е подаден 40 минути по-рано от 64-годишен жител на село Копривлен.

Мъжът обяснил, че около 19 часа бил извикан от деца, с които 10-годишното момче играело на спортната площадка в двора на училището. Когато отишъл там, видял, че детето виси на метален кол, който е част от оградата на спортната площадка. След това то паднало от нея. Екипът на Бърза помощ само е установил смъртта му.

Забележете фашистката жестокост, която се е случила по вина на ЧЕЗ!!! Детето е починало на оградата, докато токът е продължавал да го тресе и мускулите му са го стискали конвулсивно за стълба! Детенцето е било под напрежение часове наред, докато накрая тялото му се е деструктурирало, мускулите му да се разложили от електролизата и трупчето най-накрая е паднало на земята........или докато някой е изключил тока.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог