четвъртък, 30 юли 2015 г.

Пловдивският бизнес обяви ”ден на траур”

Пловдивският бизнес обяви ”ден на траур”

13:28 | 29 юли 2015 | | / Редактор Лилия Чалева

Към 150 души се събраха днес на пл. Джумаята в Пловдив и преминаха през Главната с лозунги "Да на реформите", "Не на мафията" и призиви за пазарни цени на тока.

Сред протестиращите имаше представители на голям търговски център, които се бояха, че ще загубят клиентите си, както и представители на холдинг, чиито фирми ще изпитат сериозни затруднения, предаде БГНЕС.

Най-компактната маса протестиращи беше на работници от предприятие за перилни препарати с турски собственик. Те са вече три седмици без работа, защото заради спор с ЕВН за 170 000 лева, предприятието е с изключено електроснабдяване и работи на агрегат.

В шествието участваха и млади фермери от близките села, които също се боят, че след поскъпването на тока, ще се наложи да съкращават работници и това пряко ще застраши бизнеса им.

Денят на поскъпването на електроенергията ще бъде "ден на траур за българската икономика", беше идеята, която обедини всички.

Представители на бизнеса от Пловдив се включвиха активно и в протеста в София днес, сутринта автобуси тръгнаха за столицата.

Източник: http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=19648390

Старият пират ( регистриран )
30.07.2015 08:17
Че Гроб отдавна води българската икономика към гроба. Tова, че простият материал не го вижда и сам гласува за палачите си, е върховна идиотия, ама е реалност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог