петък, 10 юли 2015 г.

„Газпром“ прекрати договора за полагане на тръби за „Южен поток“

„Газпром“ прекрати договора за полагане на тръби за „Южен поток“

Публикувано на 10.07.2015 @ 06:48

/Поглед.инфо/ Компанията оператор, създадена за изграждането на морската част от газопровода „Южен поток“ - South Stream Transport прекрати договора с италианската компания Saipem за строителството на първа линия от морския участък на газопровода. В близко време ще започнат преговори с потенциални кандидати за изграждането на първа линия на „Турски поток“, се казва в съобщение на пресслужбата на „Газпром“.

През декември 2014 г. Русия взе решение да се откаже от строителството на „Южен поток“ в полза на нов газопровод, който бе наречен „Турски поток“.

„Днес South Stream Transport B. V. информира Saipem S. p. A. за прекратяване на договора за строителството на първа линия на морския участък от газопровода, сключен в рамките на проекта „Южен поток“ през 2014 г.“, се казва в съобщението на „Газпром“. Компанията уточнява, че решението е взето поради невъзможността да се постигне споразумение по много работни и търговски въпроси по реализирането на проекта „Южен поток“. "В близко време South Stream Transport ще започне преговори с потенциални компании кандидати за строителството на първа линия на „Турски поток“, продължава съобщението на руската компания.

През март 2014 г. "Газпром" сключи договор с италианската Saipem за строителството на първа линия от морския участък на газопровода „Южен поток“, а през април 2014 г. - c швейцарската Allseas Group за строителството на втора линия. Подводната част на бъдещия газопровод „Турски поток“ следва в по-голямата си част маршрута на прекратения вече проект „Южен поток“.

Източник: Поглед.инфо: http://svetoven.pogled.info/russia/news/65991/Gazprom-prekrati-dogovora-za-polagane-na-trabi-za-YUzhen-potok

След като "Германия ни прецака за газовия хъб, разбра се с Москва"

http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2015/07/blog-post_7.html
България е забодена в Марианската падина икономически, енергийно и морално от ЕвроГейския съюз и Гей-мерри-канските щати! Все пак е известно, че след WW2 (втората световна война) Германия си е колония на ФАЩ.

Аврора ( нерегистриран )
10.07.2015 08:58
Германия се бори със зъби и нокти да остане последният и единствен снабдител с газ на цяла Европа! През Балтика ще се прокарва още една тръба - успоредна на Северния поток, за да се увеличи количеството газ, което ще върви по това направление, а няма увеличение на производствените мощности - значи, смятат да го препродават! Значи, те могат да купуват газ от Русия, могат да я препродават, като си ползват намаленията, които дава Газпром на транзитните държави, а ние тука да духаме студена супа и да мълчим, така ли?!
Какво е това "европейско сътрудничество" и "солидарност"?! Норвегия и Швеция си имат собствени източници, дори нещо продават, а всички, които вземаха от Русия през Украйна, сега ще трябва да купуват от Германия, така ли?!
Демагогия и наглост!
САЩ и Германия май вече се изживяват като двете единствени сили и двата авторитета в света, ама нещо много са се объркали - сметки без кръчмаря! И без всичката публика в кръчмата! Прекалено нагло вече! (((((((((((((Търсене в този блог