понеделник, 27 юли 2015 г.

В „Южен поток” още се назначават активисти на ГЕРБ

В „Южен поток” пак се назначават активисти на ГЕРБ

Публикувано на 25.07.2015 @ 06:47

/Поглед.инфо/ „Имам информация, че вместо да пратите в неплатен отпуск служителите на проектната компания „Южен поток България" АД, се назначават нови служители, които са и активисти на ГЕРБ. Надявам се поне това да е променило отношението на партията Ви към реализирането на проекта", заяви депутатът от „БСП лява България" Жельо Бойчев от парламентарната трибуна.

Бойчев отправи въпроси към енергийния министър въпрос относно действията за определяне бъдещето на компанията, предприети от нея с другия акционер - „Газпром". Депутатът попита още каква ще бъде съдбата на уставния капитал от 400 млн. лв. на компанията, 200 милиона от които са внесени от БЕХ, какъв е размерът на изразходваните средства след спирането на проекта „Южен поток" и на какво основание са отпуснати?

Министър Петкова не даде конкретни отговори, като заяви, че това е оперативна информация и действия, отговорност за които носят ръководителите на компанията.

„Вие сте български министър и чрез вас, като принципал на БЕХ, трябва да се защитава националният интерес, затова не мога да приема този отговор", каза Бойчев.

Източник: Кросс, http://bulgarski.pogled.info/news/66352/V-YUzhen-potok-se-naznachavat-aktivisti-na-GERB

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог