понеделник, 13 юли 2015 г.

Р. Овч. защитава енергийната си мафия - иска си вдигане на цените

Р. Овч. защитава енергийната си мафия - иска вдигане на цените на тока*

Вместо да поиска конфискация на подарената кръвоносна система на България на колонизаторите окупатори, осъждане и конфискация на имуществото на протежетата му, като Кадиев, Добрев, Корумбашев, както и цялата ВЕИ мафия създадена от него, ръководителят на тези ОПГ иска да продължава ГЕНОЦИДЪТ НАД БЪЛГАРИТЕ!

Публикувано на 13.07.2015 @ 07:19

/Поглед.инфо/ Дупката в НЕК не е значителна, тя е неспасяема. НЕК има годишни приходи около 3 млрд.; дупката беше 3 млрд. преди две години и половина, сега вече е над 4 млрд. Това коментира пред bTV бившият енергиен министър Румен Овчаров.

„Аз напоследък използвам едно сравнение между популизма в политиката и алкохола в бита - в малки количества и двете са полезни. (...) Когато прекалиш следва тежък махмурлук, когато продължаваш да правиш това, то се превръща в хронично пиянство", коментира той.

По думите му премиерът вече е наясно, че не може да се „мърда" с цените на електроенергията и всячески се опитва да прехвърли вината другаде - напр. на КЕВР, който хем е независим регулатор, хем стана обект на политически натиск в края на миналия месец.

Според Овчаров, интерес от „замразяване" на цените имат не само политиците, които непрекъснато говорят за резерви в енергетиката без конкретни резултати. Той нападна българския бизнес (същият, който протестираше срещу новите цени преди месец - б.р.), като посочи, че той е с най-голямата енергоемкост в целия ЕС, като повечето конкуренти на родните компании достигат с пъти по-висока ефективност. Това, по думите на бившия министър, е на фона на цени на тока в размер на 50% от средните за евросъюза.

Според него не е нормално всички производители на свободния пазар да са освободени от такса „Задължение към обществото" и тя да се поема от обикновените потребители.

Някой може ли да каже в коя друга държава енергетиката е губеща и в коя друга държава се въвежда този нов рекет  „Задължение към обществото" ?

Румен Овчаров отбеляза, че колкото по-късно се стигне до поскъпване на това, толкова по-невъзвратими ще са загубите. „Докато продължаваме да робуваме на тезата, че цената на електроенергията е социалната категория, а не икономическа, ще се получава така", отбеляза той.

Другарю РОвч, Питам Ви, в коя икономика има преференциални цени, непазарни принципи и монополи? За какъв пазар и за каква икономика говорим, като именно твоята енергийна мафия, а тя е именно такава - факт, е в нарушение на чл. 19 от Конституцията на Република България?!? За каква социална роля говорите, когато Енергийната мафия чрез рекет наду цените на тока далече над пазарните му стойности, до свръхвисоките антисоциални нива, каквито имаме сега, и каквито ще стават още по-престъпни и антисоциални, ако вашите енергийни октоподи не бъдат изрязани до корен и не бъдат конфискувани до девето коляно!?

Твърдо съм за изрязване и ликвидиране в Урановите мини и в Белене, ако трябва, на ЦЯЛАТА енергийна мафия в това число и Вас! Тогава, когато цената на тока се върне обратно на икономическите си равнища, а именно около 300% по-надолу, въобще няма да има нужда да се търси каквато и да е социална функция....

*Заглавието го смених, поради несъщественост на гръцката тема. Дори двете изречения за Гърция ги изтрих изцяло, защото не са на място.

Източник: Кросс, http://svetoven.pogled.info/evropa/news/66058/Rumen-Ovcharov-ES-iska-da-razkara-TSipras-ot-gratskata-politicheska-stsena

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог