сряда, 22 юли 2015 г.

"Кредитори" одобриха споразумение на ТЕЦ „Марица Изток” 1

Кредитори (Гръцките ли?) одобриха споразумение на ТЕЦ „Марица Изток” 1

15:58 | 13 юли 2015 | Бизнес / Редактор Георги Брандийски

Сделката водила до незабавно намаляване на разходите
за електроенергия на НЕК, каза Оливие Маркет
Сн.: БГНЕС
Споразумението между НЕК и ТЕЦ "ЕЙ И ЕС - Марица Изток 1" за предоговаряне на цената на тока е одобрено от КЕВР и банките кредитори. НЕКА ПОЗНАЯ: ДКЕВР ЗАЩИТАВАЩ ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ И "КРЕДИТОРИТЕ" УНИЩОЖИЛИ ГЪРЦИЯ?

Споразумението получи подкрепата и одобрението на 24-те европейски и български банки - кредиторки на компанията, както и на Европейската банка за възстановяване и развитие, Световната банка и агенциите за експортно кредитиране на Франция и Германия, съобщи БТА.   ИМАМЕ УЧАСТНИК ПОЗНАЛ ВЕРНИЯ ОТГОВОР! Нали?

Споразумението между НЕК и ТЕЦ "ЕЙ И ЕС - Марица Изток 1" бе постигнато на 8 април 2015 г.

Само преди дни Паричният фонд внесе закон за прекратяване на дългосрочните договори с американските централи ТЕЦ „Марица Изток” 1 и 3. Държавата губи 2.7 млрд. лв. от тези централи, пресметнаха хората на Винкела, ибрикчията на Мутрата! 

 По думите на изпълнителния директор на ЕЙ И ЕС България Оливие Маркет сделката водила до незабавно намаляване на разходите за електроенергия на НЕК. Да бе, верно ли?

Съгласно споразумението между НЕК и централата, "EЙ И ЕС Марица Изток 1" ще намали цената си за разполагаемост с 14 процента, веднага след като й бъдат изплатени всички просрочени (но незаконни по чл 19 от Конституцията) задължения. Това ще спести на НЕК около 50 милиона лева годишно или общо 550 милиона лева за останалата част от срока на договора за изкупуване, който изтича през 2026 г., изчисляват от централата.

Намалението на нашите цени, заедно с пакета законови мерки, целящи финансовото стабилизиране на НЕК, били "правилните" стъпки за разрешаване на трудностите в енергийния сектор, заявява Маркет, цитиран от пресцентъра на компанията.

Според него договорът за изкупуване на електрическа енергия не е пречка за въвеждането на либерализиран енергиен пазар и европейският опит показва, че има много пазари, на които подобна формула работи успешно.

"Ние сме част от решението на проблемите, които енергийният сектор изпитва в момента, и ще продължим да подкрепяме желанието на правителството за дълбоки и мащабни реформи", казва Маркет.

Егати пенополиуретановата пяна е изрекъл този мафиот, но пък за толкова милиони в джобето и то без да си подлага дупето ... !

Източник: http://dnes.dir.bg/news/banki-dogovor-kevr-olivie-market-tetz-ey-es--maritza-iztok-1-19517744

Коментари:

И сега к'во? ( нерегистриран )
13.07.2015 17:31
При т'ва положение НЕК ще загуби "само" 2.2 млрд. лв. , ако изчисленията на ПФ са верни и се отнасят за целия срок на договора до 202ш година? ! И то само от единия американски ТЕЦ. Ами и от другия колко ще загуби? Абе Кой ги продаде тия двата ТЕЦ-а на американците толкова "изгодно" (ама за кого??) Я да се огласи на Щастливия български мат'рял та Негово Величество Мат'рялът да му се отблагодари подобаващо с цветущи пожелания и със сопи, камъне и дървя, както се е отблагодарил на едни други поробители и изедници..Щото и сега изедниците са доста повече от 240 НС хрантутници мамицата им !!



Спеца ( нерегистриран )
13.07.2015 17:29
Ей , Оливие , крадете милиарди , а ще връщате стари задължения като жълти стотинки!Крадци и терористи от САЩ?Това ли сте Вие - направо си кажете ,че така се разплащате с васалите на САЩ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог