вторник, 28 юли 2015 г.

Мафиотският КЕВР: Не можем да отлагаме повече поскъпването на тока

Мафиотският КЕВР: Не можем да отлагаме повече поскъпването на тока

11:19 | 28 юли 2015 / Редактор Георги Брандийски

Иван Иванов, акушерът на анергийния октопод, от ДСБ,
отрече да му е оказван политически натиск за цената на тока
Няма законова възможност за ново отлагане на решенията за нови цени на тока от 1 август, казаха от КЕВР. Според Бойко Борисов, токът не трябва да поскъпва, но е наредил да поскъпне, за да има за краднене и грабеж.

Шефът на КЕВР Иван Иванов цитира Държавен вестник, в който са публикувани промените в Закона за енергетиката, където се посочва, че ценовият период за електрическата енергия, приключващ на 30 юни, може да бъде удължен само с месец, което вече е направено.

Вчера работодатели и синдикати обявиха, че ще организират в сряда национално шествие и митинги в 29 града срещу повишението на цената на тока за индустрията (12-20%). Те настояват поне то да бъде отложено до 2016 г.

Иванов съобщи, че рано тази сутрин е имало работна среща на комисията с енергийния министър Теменужка Петкова и част от нейния екип.

Запитан дали му е оказван натиск от страна на управляващите, председателят на КЕВР категорично отрече.  Тоест и той и мафията са на едно мнение!

"Към момента върху мен не се оказва никакъв натиск. Ако някои индиректно, чрез изявления пред медиите, се стремят да окажат такъв натиск, тези опити са напълно безуспешни. Изпълнявам закона, така както сме положили клетва", заяви Иванов.

На 31 юли ще оповестим ценово решение, което ще влезе в сила от 1 август, каза председателят на регулатора. То ще бъде взето на закрито заседание на КЕВР. Тогава ще оповестим подробно и какви са промените и какви са ефектите, възникнали в резултат на тези промени, добави той.

В коментар за обявения вчера от работодателски организации и синдикати национален протест срещу новите цени на тока Иван Иванов каза, че в България, съгласно конституцията, всеки има право да протестира.

Борисов: Не би трябвало цената да се вдига, но съм наредил да се вдигне.

Протестите от преди около две години доведоха до 10 млрд. загуба на държавата и спрени еврофондове, каза премиерът Борисов и припомни, че КЕВР е независим.
Избран е от парламента, от 9 члена ГЕРБ има двама, които смятат, имат методика и дават цените, допълни той.

Направихме много с промяната на Закона за енергетиката, направихме доста неща, така че според мен с тези изходни данни не би трябвало да се повиши цената на тока, каза още премиерът.

Неотдавна Борисов обяви, че подкрепя искането на бизнеса и дори се зарече да протестира заедно с тях.

Извънреден отчет - забележете как ЕРПтата-хиени са в пълна готовност за нов грабеж!

Междувременно от ЧЕЗ обявиха, че във връзка с очакваните нови цени на електроенергията, които влизат в сила от 1 август 2015 г., "ЧЕЗ Разпределение България" АД започва извънредно отчитане на електромерите на клиентите.

За битовите потребители повишението на цените се предвижда да е 1-2%.

С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира допълнително 327 служители. Всички отчетници ще работят с удължено работно време, както и в почивните дни – на 1 и 2 август.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

От "ЕВН България" напомнят, че всеки битов и малък стопански клиент на дружеството има възможност да отчете електромера си към 1 август 2015 г. и да предостави данните в удобен за него офис на компанията.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/tok-tzena-ivan-ivanov-protesti-izbori2013-kevr-19638889



Минчо ( нерегистриран )
28.07.2015 18:34
Човека за себе си е прав ,защото когато има увеличение на тока , има и комисионна . Защо след като не може да се справи ,не си подава оставката ? Отг. Защото няма комисионни.

Да се задави от комисионни
28.07.2015 21:56 ( нерегистриран )
В гробищата да си ги носи тези комисионни, а те са от порядъка на 100000 лв за 1% увеличение! Та колкото се може по-скоро да е! Таман да не тежи на пенсионната и здравната реформа! Майка му само със свещи да си свети в кандилата, дето ще пали за целия му род до девето коляно, които ще го последват натам.



GTA ( нерегистриран )
28.07.2015 18:05
Така е другарю. И ние на можем да бавим повече вашето публично обезглавяване.
 

ЧЕЗтито ( нерегистриран )
28.07.2015 17:10
Предлагам утре заедно с работниците да идем всички. Да си носим камъни и да свалим прозорците на ДКЕВР и Мин. Съвет. А ако този Лайнанов се появи, да го командироваме към долната страна на тревата! Там да си получава заплатата от 8800 лева месечно!!!! КОЙ Е С МЕН?
 

русофил ( нерегистриран )
28.07.2015 17:08
Не могли да развалят очеизвадни корупционни договори с "Мариците",не могли да построят АЕЦ"Белене",КАТО НЕ МОЖЕТЕ,ОТСТЪПЕТЕ МЯСТОТО НА СПОСОБНИ ХОРА!!!НЕ СА НИ НУЖНИ ПСЕВДО"РЕФОРМАТОРИ".ДЪРЖАВАТА СЕ НУЖДАЕ СПЕШНО ОТ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ!!!ЧЕСТНИ,ПОЧТЕНИ,МИЛЕЕЩИ ЗА ТОЗ УНИШТОЖАВАН НАРОД И С ПЛАМ В СЪРЦАТА!!!ТАКА Е ЗАРЪЧАЛ АПОСТОЛА!!!СТИГА С ТИЯ ЧОРБАДЖИИ И ИЗЕДНИЦИ,ДЕТО СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД ПРЕЗИРАТ!!!СРАМ,СРАМ...........!!!
 
Русофоб ( нерегистриран )
29.07.2015 22:54
От срам не се умира,ако с долар се подпира


Кико ки  ( нерегистриран )
28.07.2015 16:53
Пак да попитам. ЗА КАКВО СЕ ВЗЕХА 16 МИЛИАРДА ЗАЕМ. Някой от вас да е усетил някакво макар и малко подобрение на живота си. Честно! Независимо от какви партии и коалиции сте и на кой симпатизирате. Пълнят ни всички телевизии в сутрешните блокове главите с какви ли не глупости, а никой не иска да зафаде тоя въпрос. Защото вземането на тия пари трябва да се забрави. Нямаше ли да влязат в икономиката. Така поне твърдяха, че щяла да се засили. Вз съм реален участник в тая икономика и нищо до сега не съм усетил. Малките фирми буквално кретат и са пред фалит. Щяха да стабилизират НЕК. Пак нищо! Сега с по високите сметки пак ние ще го стабилизираме, а не тия които го окрадоха. Народа ще плаща за грешките на тъпите политици и за награда ще връща и тия 16 МИЛИАРДА.


СМЪРТ за мафията! ( нерегистриран )
28.07.2015 15:52
Докато СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ чрез Разстрел не се въведе и спрямо демонокрадците в България от НДСВ, АБВгз, ГЕРБСПФ, ДПСДСБДЦ, няма да има оправия за нас. Скоро ще трябва да има нов Девети Септември, но този път да е ИСТИНСКИ.

Не можем да отлагаме повече изпълнението на смъртните Ви присъди, които народният съд отдавна е разписал!


ДД ( нерегистриран )
28.07.2015 15:11
ВМЕСТО ДА ВДИГАТЕ ЦЕНИТЕ, СЪБЕРЕТЕ СИ ДЪЛГОВЕТЕ, НЕКАДЪРНИЦИ !!! С ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИ И БАБА ЗНАЕ.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог