петък, 3 юли 2015 г.

Специален фонд щял да ”натиска” цената на тока

Специален фонд щял да се ”натиска” за цената на тока

Фондът ще е подкупосъбирателен и мафиоспомагателен!

Последно обновяване: 13:21 | 3 юли 2015
Редактор: Георги Брандийски

Целта на фонда е да не се стигне до повишаване на цената
на електроенергията нито за бита, нито за индустрията,
каза Теменужка Прассскова
Сн.: БГНЕС
Ще бъде създаден специален Фонд "Сигурност за енергийната система", който да подпомага НЕК за справяне с финансовия дефицит.

Намерението е да не се стигне до повишаване на цената на електроенергията нито за бита, нито за индустрията.

НО НЕ И ДА СЕ ПРЕКРАТИ ГРАБЕЖА НА ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ!!!

Фондът ще бъде попълван от приходите от продажбата на емисии въглероден диоксид и от 5% вноска върху приходите от продажбата на енергия на всички предприятия, производители на енергия в страната. Очаква се от новата вноска да бъдат събрани около 200 млн. лв., съобщи енергийният министър Теменужка Петкова след заседание на Съвета по енергетика към МС, цитирана от БТА.

Отмениха хубавата 20%-на такса, която първоначално беше внесена като 40%-на такса  върху приходите на ВЕИтата, дето Атака прокара. Педеросен натисна Курституционния съд да я отмени, за да защити интересите на мафията, тоест "бизнеса". Сега мозъчни промивки бълват, че щели да я въвеждат наново, само че едва 5%. Да не се окаже пак антиконституционно бе? Като антиконституционното ДПС, закриляно от същия Курституционен Съд!?! Само павета и камъни и куршуми ще разрешат проблемите в тази държава, създавани от ГЕРБСПФ и ДПСДСБДЦ с АБВГЗ.

Претендираме, че сме намерили добро решение за справяне с предизвикателствата в енергетиката - тарифния дефицит на НЕК и предстоящото либерализиране на енергийния пазар, заяви пред медиите вицепремиерът Томислав Дончев. Каква либерализация, като унищожихте евтините и конкурентните източници АЕЦ Козлодуй и АЕЦ Белене? 

Дефицитът в НЕК е породен от необходимостта от изкупуване на енергия по дългосрочни договори с американските централи и ВЕИ.  Признанието е добро, но какво ще направите да спрете грабежа?

Теменужка Петкова заяви, че ще бъдат направени промени в Закона за енергетиката и Закона за енергията от възобновяеми източници, свързани с определянето на цените за изкупуване на енергия от ВЕИ.

Промените трябва да бъдат приети до 24 юли - преди окончателното решение на КЕВР за цените в края на месеца.

Какви промени се предлагат

Цялото количество енергия, което ВЕИ произвеждат над часовете, определени в  ценовото решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), ще се изкупуват вече не по цена на обществения доставчик, която сега е 125 лв. на мегаватчас, а по цена за излишък на балансиращия пазар, която в момента варира между 4 и 6 лв. за мегаватчас, каза Петкова.
А когато ВЕИтата работят по 36 часа на денонощие?

Другата промяна в законодателството предвижда от енергията, произведена от ВЕИ, която НЕК е задължена да изкупува по преференциални цени, да се приспада енергията за собствени нужди на централите като ще се намали и коефициентът на полезно действие на съответните мощности.
Номера с енергията за собствени нужди сме го публикували в разказите "Как се прави милион за седмица", където е показано, че само с един електромер се крадат милиони, без дори да е необходимо да се монтират слънчеви колектори. Вижте материалите:

Как се крадат милиони за седмица или колко часа все още „грее” слънцето над България?
http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/08/blog-post_10.html

Фрапиращ грабеж! Слънцето още "грее" над 24 часа за някои фотоволтаични фирми
http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/09/24.html


Пак сме на власт, пак крадем, че то кога не сме били на власт и кога не сме краднали?http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/09/blog-post_98.html

Как се прави милион за седмица или колко часа „грее” слънцето над България?
http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/01/blog-post_6091.html

Положителният ефект за обществения доставчик от тази мярка по предварителни данни ще е около 50 млн. лв.

Изцяло нова разпоредба в ЗЕВИ ще позволи на КЕВР да измени цените за изкупуване на ел. енергия от възобновяеми източници на база резултатите от извършените от Агенцията за държавна финансова инспекция проверки.

Инспекциите следва да установят дали инвестициите, свързани с изграждането на енергийния обект и формиращи преференциалните цени, не надвишават действителните разходи.

В допълнение на КЕВР се дава правна възможност да прекрати плащанията по преференциални цени на ВЕИ, финансирани от публични източници. С изпълнението на тази мярка ще бъде преодоляно двойното подпомагане на тези производители, които са изградили проектите си със средства от национална или европейска схема, а енергията им се изкупува по преференциални цени.

Синдикати и работодатели - доволни - Те тука е разковничето - понеже тук си нямаме истински синдикати, а само един параван, също както ДКЕВРа е параван на правителството, едната мафия се е разбрала с другата мафия - и двете групировки доволни, пазарът на дрогата е разпределен, големи жертви няма...

Най-важното от днешната среща е, че намерихме резерви, за да не се стигне до повишаване на цените на електроенергията нито за  бита, нито за индустрията, заяви мафиотът Божидар Данев, председател на БСК и координатор на работодателските организации на заседанието.
Забележете #Кой е водил срещата на групировките, че излиза с изявления в медиите!

Данев каза, че очаква след като се направят съответните сметки от КЕВР, да не се стигне до повишение на цената на електроенергията. Поет е ангажимент от страна на парламентарната комисия по енергетика законовите промени да станат факт до 24 юли, отбеляза още #той.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров каза, че е обнадежден от идеята за създаването на Фонда за енергийна сигурност, който да подпомага изкупуването на скъпата зелена енергия. Остава нерешена темата как да бъдат организирани добавките върху енергията за износ, каза Димитров.

Източник: http://dnes.dir.bg/temite/news/tok-tzena-fond-vazobnovyaemi-energiyni-iztochnitzi-vei-temenujka-petkova-izbori2013-kevr-19439893


Само дето другият също толкова виден енергетик, хидрологът Ахмет Доган не е бил трезвен да иде и #той. Излезнал е в пенсия, тоест пиянски делириум.

За натискането Гойко най-го бива
03.07.2015 15:27   ( нерегистриран )
Но КОЙ, КОЙ ще я полива,
тая напъпила теменужка?

Мда ( нерегистриран )
03.07.2015 15:07
Ще крадете от моя джоб за да ми е по ниска сметката!!! Малоумници за американските централи даваме 12 МИЛИАРДА! Спрете договора с тях! Спрете изкупуването на Зелена енергия! Елементарно и тока ще падне с 10 стотинки

stankow ( регистриран )
03.07.2015 15:03
Нека събират. За да се гарантира гарантираното плащане към американските Марици и към измислените ВЕИ, които спасяват света от нещо си. Ние ще събираме, те ще ги получават. Трябва да се регулира грабежът, не може да се допуснат забавяния, не дай си боже, в плащанията. Хората пари са давали (на който трябва) навремето, за да си осигурят "договори".
   
100 ( нерегистриран )
03.07.2015 14:59
Никой нищо няма да натиска. Не вярвайте на приказките на некадърните промивачи на мозъци.
Ше натискат не друго, а народа и топлите си удобни кресла.
Докато не ги изметем като лавина.
А тая Теменужка кой набор е това матуре бе?
Сек-си грани, матуре.
Тоя МИЛФ кой набор е бе.
Не знаех, че това е Теменужка , бе...
Тя много ухаеща тая Теменужка, бе...

РУБЛАДЖИЯ ( нерегистриран )
03.07.2015 14:47
"който да подпомага изкупуването на скъпата зелена енергия" - НЯКОЙ НИ НАЛАГА ДА ИЗКУПУВАМЕ СКЪПА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ, ДРУГ ПЪК СКЛЮЧИЛ ДЪЛГОСРОЧЕН ДОГОВОР..........., много сме прости!

голю босев ( нерегистриран )
03.07.2015 14:42
Преди около 3 години регулатора констатира че голяма централа, която произвежда ел. енерги от слъцето, отчита и продава ел, енергия по 36 часа на денонощие.Заканиха се, че централата ще върне парите за измамата, но падна левова мъгла и се замълча доволно. Демек битият бит еб..еб...някой доволен.

пак Аз ( нерегистриран )
03.07.2015 14:32
Много странно! В ТЕЦовете и АЕЦ, за собствени нужди се ползва енергия произведена от самата централа. Отчита се и се продава само това, което излиза навън. При соларните и вятърни централи енергията, която се произвежда се изкупува на една цена, а потребяваната им се продава на друга. По този начин през времето, когато няма слънце се купува енергия на ниска цена, превърта се през "соларния" парк и се продава на многократно по-висока цена. Подобни са схемите и при вятърните и водни централи.

Дефицитът ( нерегистриран )
03.07.2015 14:15
е фасулска работа. Може да се реши за 24 часа. Конфискува се цялото имущество на комунягите и готово.
Това сараи, това овчарки, това духалки, това далаверки, заменки и....

ru ( нерегистриран )
03.07.2015 15:36
Вчера си приказвах с един познат руснак. Беше горе-долу следния диалог:
-У вас в България все пак е Европа и няма толко корупция, а при нас, ако не платиш, чиновниците не те ебават.
 + Глупости.. вашите чиновници са като малки деца пред наше, немат никва култура на крадене. Я ми кажи примерно, по-колко плащаш кватчас ток за фирмата?
- 2руб кват /нашенски 6ст/.
- Ми, това имах предвид. Нас ни крадат законно и са недосегаеми, вземат ни по 20ст на кват. Ваще руски чиновници не са и сънували такова крадене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог