петък, 10 юли 2015 г.

От сега нататък - Две сметки от ”Топлофикация” за столичани

От сега нататък - Две сметки от ”ТоплофЪкация” за столичани


11:31 | 10 юли 2015 | Общество / Редактор Димитър Михайлов

Абонатите на ”Топлофикация” София ще
плащат по две сметки от този месец
Сн.: Bulphoto
"Топлофикация-София" разпределя на части годишната сума за дялово разпределение.
От този месец потребителите на „Топлофикация София“ ще получават две сметки - едната за употребената топлоенергия, а втората ще е 1/12 част от годишната сума за услугата дялово разпределение.


Това съобщи говорителят на столичната "Топлофикация" Елизабет Павлова по БНР.

"През юни, когато обикновено хората получават фактурите си за дялово разпределение, на практика им се събират да плащат две сметки - едната сметка е за топла вода, другата сметка е за услугата", обясни Павлова.

При промяната на цените се получава така, че при някои от клиентите повишението е значително. Ние решихме за нашите клиенти да плащат всеки месец една дванайста част от сумата за извършването на услугата дялово разпределение. Затова от 1 юли клиентите ни ще получават една фактура отделна за топла вода и една фактура, в която е записано една дванайста част за услугата дялово разпределение, каза още Елизабет Павлова.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/sofia-toplofikatzia-smetki-19495570

Ще плащат две сметки само будалите и тези, които имат подписан договор в който е написано, че плащането ще става чрез две сметки! Останалите, които НЯМАМЕ ИНДИВИДУАЛНИ ДОГОВОРИ И НЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ТЕРОРИСТИЧНИТЕ ИМ УСЛУГИ, ще "плащаме" на кукуво лето! Нека само ми пратят държавни служители у дома на адреса ми да ме рекетират. Чакам ги с двуцевка и двеста литра сода каустик. Тъкмо няма да им изплащат обезщетения при прекратяването на трудовите им договори.



Този нов рекет означава,
10.07.2015 18:41 ( нерегистриран )
бандитите да пишат каквото си искат дялово разпределение, а ние да сме длъжни да плащаме без право на контрол, възражения и съдебна защита. Такава идиотска колониална администрация, която така нагло и престъпно да обира народа си няма по света. Ограбват ни непрекъснато като ударите им са по различни групи от населението, така че двукраките овце кротко да стоят и да си мислят, че какво става с тия или ония тях не ги засяга. Само че няма неограбен човек в тая свинска кочина, управлявана от мафиоти. Всеки предел на поносимост е прекрачен и ако овчият народ продължи да клефа кротко към кланицата значи трябва да бъде умъртвен. Другият вариант е бунт, бунт, тотален, безмилостен и възмеден. Ако това не стане до няколко месеца вдигам си децата, жената и родителите и се махаме. Тук живот няма.
На практика, това дето наричат демокрация се оказа диктатура на престъпниците.
 

Един борбен потребител
10.07.2015 18:35 ( нерегистриран )
Съдете се с Топлофикация. Юристите им са гола вода. Аз ги осъдих за над 10 бона. Без адвокат. Търсете си правата. Не се предавайте . Не им пълнете гушите на тия мародери. Единствено трябва да бъдете смели а не покорни. Само така ще се зароди гражданско общество. Пожелавам ви успех в делата.


ПИПО ( регистриран )
10.07.2015 11:59
Аз ги осъдих. Има страшно много дела срещу топлофикация, 80% от които печелят потребителите. Всичко това не се коментира в медиите от страх, да не започнат масово да ги съдят. (инфото е от адвокатът ми)


... ( нерегистриран )
10.07.2015 12:22
А ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ ВЪОБЩЕ!!!!??? Тия досега съм разбрал, че ме КРАДЪТ ПОГОЛОВНО! Единствения начин тия пендели да разберът, че така не може е ДА НЕ СЕ ПЛАЩА! До това заключение съм стигнал след близо 12 години борба с топлофикация!



За топлофакация ... ( нерегистриран )
10.07.2015 12:06
Фалит, одит, съд!

Гост ( нерегистриран )
10.07.2015 12:23
Фалит, одит, съд, бесилка!

Гост 2 ( нерегистриран )
10.07.2015 12:25
Фалит, одит, съд, бесилка, опело, кремиране, разхвърляне на прахта из Северния ледовит океан, по-далече от майка България!!


плетка ( нерегистриран )
10.07.2015 12:28
Тънката плетка на топлофикация, в която грижливо са вложени коефициенти, нереално консумирани мощности (ако потребявате толкова мегавати на електричество ще прегреете на отворен прозорец и в най-студените дни), продажба на хладка вода в най-студените зимни дни и характерни олихвявания нямат за цел да запазят клиентите, а напротив! Всъщност понеже това не са истински клиенти и този пазар не е истински свободен, то монополистът може да си мачка и лъже както пожелае с числата. Всякакви проверки, оплаквания си остават практически недоказани и така оставят нишата непоправена. Нещо повече, при тези условия монополистът непритиснат от пазарна конкуренция не се чувства длъжен въобще да въвежда подобрения, реконструкции и прочее дейности, които да редуцират сметките на хората. Затова с годините отопляването на една и съща площ става все по-скъпо и по-скъпо, като при това се случва с все по студена вода (просто от студа ви се вижда топла)...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог