сряда, 22 юли 2015 г.

Лафазанис: ЕС пречи на реализирането на южноевропейския газопровод

Лафазанис: ЕС пречи на реализирането на южноевропейския газопровод

Публикувано на 21.07.2015 @ 07:42

/Поглед.инфо/ Южноевропейският газопровод за доставка на руски газ от Турция до Централна Европа е приоритетен за Гърция и Атина трябва да продължи неговото изпълнение, независимо от натиска и препятствията от страна на Европейския съюз, заяви бившият министър на енергетиката на Гърция Панайотис Лафазанис на церемонията по встъпването в длъжност на неговия наследник Панос Скурлетис.

„Ние положихме много усилия, за да подпишем, въпреки натиска и противодействието, споразумение с Русия за южноевропейския газопровод от границата на Турция до Централна Европа. Гърция може да върви по нов път с независима енергийна политика“, каза Лафазанис.

Той отбеляза, че „Европейският съюз оказва натиск и в момента, опитва се да спре проекта за южноевропейския газопровод и пречи за неговото реализиране“. Лафазанис призова новото ръководство на министерството да продължи работата по строителството на газопровода на гръцка територия.

Източник: Руски дневник, http://svetoven.pogled.info/evropa/news/66256/Lafazanis-ES-prechi-na-realiziraneto-na-yuzhnoevropeiskiya-gazoprovod

Естествено! След като ЕС спря Южен Поток, сега иска да спре и Турски Поток, за да може монополът на Германия да бъде водещ. Именно затова Северен Поток към Германия ще бъде разширен с паралелните трасета Северен Поток 2 и Северен Поток 3. Естествено 3 енергиен пакет не важи за Германия и Северен Паток 1,2,3. Именно така Германия ще наложи своите цени като единствен монополен редистрибутор на руския газ за Европа. Най-смешните доводи при стопирането на Южен поток бяха, че видите ли, нямало толкова газ за него, но за Сев. поток има вече. Друго, морската част под Черно море била много дълга. Смешните "географи" да бяха погледнали двойно-по-дългата подводната част на Сев. поток и големината на Балтийско море. Но за каква география, какви факти може да има в опорните точки на ге-РБ?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог