петък, 3 юли 2015 г.

КЕВР премести ценовия период за тока с 1 месец

КЕВР премести ценовия период за тока с 1 месец

Последно обновяване: 16:43 | 29 юни 2015
Редактор: Георги Брандийски

Чакат се важни обстоятелства, които могат да повлияят
на цените, мотивира КЕВР решението си за отсрочката
Сн.: БГНЕС
На закрито заседание КЕВР е взела решение за удължаване на ценовия период на дружествата в сектор „Електроенергетика“ до 31 юли.

В съобщение, публикувано на сайта на КЕВР, се казва, че в краткосрочен план предстои министрите на енергетиката, на финансите и на икономиката съвместно да издадат Наредба за намаляване на тежестта, свързана с разходите за енергия от възобновяеми източници.

Един от водещите принципи при изпълнение на регулаторните правомощия на комисията при ценовото регулиране е осигуряването на баланс между интересите на енергийните предприятия и клиентите, посочва КЕВР.

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Съгласно директивата от 3-ти Енергиен Пакет, ОНКЕВР-а (Обществен и Независим) е длъжен да работи ВИНАГИ за МАКСИМАЛНО НАМАЛЯВАНЕ на цените на тока за крайните потребители!!!! Ясно е, че "клиенти" на ДКЕВР в случая, както се разбира, са плащащите подкупите!!

Във връзка с това комисията счита, че в хода на административното производство следва да бъдат отчетени важни обстоятелства и действия, резултатите от чието предстоящо финализиране биха могли да окажат влияние върху формирането на цените в сектор "Електроенергетика", се казва в решението на комисията.

Ясно е, че за един месец няма техническо време за каквито и да са съдебни, юридически и административни действия. Единственото, което може и ще направят е да си разпределят подкупите с цел да "постигнат съгласие" членовете на енергийната мафия от която са и 140 народни представители и така наречения "бизнес", дефакто мафията в България!

Решението трябваше да бъде взето още в петък, но комисията го отложи за днес. Като причина от КЕВР изтъкнаха, че поправката, приета ден по-рано от Народното събрание, все още не била публикувана в Държавен вестник и ако Комисията излезе с решение, то ще бъде нищожно от правна гледна точка. Промените в Закона за енергетиката бяха обнародвани в ДВ на 27 юни.

Миналата седмица Народното събрание даде зелена светлина за промяна на регулаторния период. Законопроектът бе внесен от депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок. Предложението предвижда ценовият/регулаторният период, който приключва на 30 юни 2015 г. за цените на дружествата в сектор "Енергетика" и "Топлоенергетика", да може да се удължи със срок до един месец, считано от датата на изтичане на периода.

Изрично бе подчертано, че КЕВР може да не се съобрази с препоръката на политиците.

Ако КЕВР до 30 юни 2015 г. се произнесе с решение за утвърждаване на цените в
сектор "Електроенергетика", то решението няма да отразява целите и правилата на посочената наредба, свързани с предоставянето на помощ за намаляване на тежестта при разпределение на разходите, произтичащи от задълженията за  изкупуване на електрическата енергия, произведена от възобновяеми източници, се казва още в съобщението на КЕВР.

КЕВР очаква оповестените от изпълнителната и законодателната власт действия да създадат в срок до един месец възможности за намиране на резерви за оптимизиране на разходите, съответно на цените на електрическата енергия.

Източник: http://dnes.dir.bg/temite/news/tok-tzena-period-izbori2013-kevr-19401926


yes ( нерегистриран )
29.06.2015 19:11
Да..."независимата" КЕВР отложи поскъпването до след изборите....
 
здравейте роби ( нерегистриран )
29.06.2015 20:17
По-скоро го отлага за август, когато затъпялата нация целокупно ще е на море и тихичко ще го вдигнат

януари ( лоялен )
29.06.2015 17:55
после ще ги отложи с още един месец, после пак с още един и..........изборите минали..
Минаването на изборите обаче не отлага големия кютек на Хуната..
Заради цените на тока си отиде Борисов 1, заради тока+цялостното "творчество", ще си отиде и Борисов2 !

Възмутен ( нерегистриран )
29.06.2015 17:50
Цирка продължава! Хак да ни е като пак ги избрахме!


Не сме ги избирали ние! "Избрани" са с измамите на Гей-Мерри-канското посолство и усърдната подготвителна предизборна помощ на всички социологически агенции. Също както 700000 невалидни бюлетини за Педеросен ПедалЕВНелиев и Костинбридската печатница на част от последните "избори".


angel ( нерегистриран )
29.06.2015 17:49
Махнете веднага т.наречена "зелена енергия". И цената ще падне. Докога ще търпим това изнудване с ветрогенератори, слънчеви колектори и др. Аз не желая тази енергия, нямам средства да я платя. Нека депутатите да я купуват.

todor_25 ( регистриран )
29.06.2015 17:30
Боко кратуната, който изяви желание да протестира против увеличението на тока, същия този човекоподобен преди изборите каза, че като дойде на власт ще Увеличи Тока с 50%, а сега глупаците гласували за съществото и подобните на него от РБ, ДПС, ПФ,БСП гледат умно и се зареждат с енергия за да изкарат зимата.
   
todor_25 ( регистриран )
29.06.2015 17:27
Тая измет начело с управляващата клика прави на глупаци хората, че мисли за тях като разиграма театър; да не стане така, че действията да се пренесат пред министерския съвет и започне това, което трябваше по подобие на румънците преди Двадесет и Пет години - ще е много дравословно за следващите, които изявят желание за власт!!!!!
      
дърт, тъп и грозен ( нерегистриран )
29.06.2015 17:23
Боко Тъпото най-много обича да прави номера от селски вечеринки. Да излезе и да разкаже вица как КЕВР нямали нищо общо с тях и как дори ТОЙ щял да излезе да протестира. А сега се уплаши и скръцна със зъби и тези плашипут...ци веднага удължиха срока. Уж там някакъв държавен вестник не бил публикувал промените. Ама нали той и Държавен вестник няма нищо общо с тях. То май и управлението на държавата няма нищо общо с Тиквата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог