четвъртък, 23 юли 2015 г.

И Словения след Хърватска опрощава на най-бедните си граждани неплатени сметки за ток и вода

И Словения след Хърватска опрощава на най-бедните си граждани неплатени сметки за ток и вода

18 юли 2015 13:22

Словенският парламент прие закон, който ще позволи опрощаването на задължения на най-бедните граждани на Словения, съобщи Ройтерс и допълни, че мярката ще засегне около 100 000 души.

Одобреният законопроект бе внесен от лявоцентристкото правителство на премиера Миро Церар. Опозиционната партия "Обединена левица" призова по-рано тази година да бъдат опростени дългове на най-бедната част от населението, след като Хърватия направи подобен ход.

"Проектът се подготвя от известно време в сътрудничество с компаниите, предоставящи основни услуги като електроснабдяване и комунални услуги като водоснабдяване и събиране на отпадъци", каза министърката на труда и социалните грижи Аня Копач Мрак преди гласуването.

Повечето компании, предлагащи тези услуги, са в държавни ръце, но правителството очаква някои частни компании също да отпишат задълженията на свои клиенти, натрупани преди края на 2013 г.

Бедността в Словения се увеличи през последните години в светлината на световната финансова криза, която започна през 2008 г.

Повече от 110 000 души в двумилионната държава са безработни. На правителството се наложи през 2013 г. да налее над 3 милиарда евро в местни банки, повечето от които са държавни, за да предотврати сриване на банковата система, вследствие на лоши заеми.

Източник: БТА, http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1470811
http://www.cross.bg/voda-smetkite-zakon-1474235.html


Браво - 18.07.2015 г. 14:48:59
Браво..Всички са длъжни да осигурят условия за оцеляване на гражданите . У нас са готови за нищожни сметки да заграбват ниви,имущество ...


Desen Sector - 18.07.2015 г. 14:19:50
Според нашите дясно ориентирани в политическото пространство гейове, това е ляв популизъм. Сега Словения сигурно ще последва съдбата на Гърция. Гея М.Петров е начело в класацията за десни популисти, и най-силно пищи за левият популизъм. Пълна хомосексуална травеститна педерастия!


Търсене в този блог