вторник, 18 март 2014 г.

ЕРП-тата се стреснаха от Стойнев - преведоха част от задълженията си до 17 часа!

ЕРП-тата се стреснаха от Стойнев - преведоха част от задълженията си до 17 часа!


Публикувано на  18.03.2014 @ 17:40

/Поглед.инфо/ Електроразпределителното дружество ЧЕЗ е изплатило на Националната електрическа компания (НЕК) сума в размер на 8 072 719 лв. като до края на месец март са предвидени още две плащания.

Това се посочва в изявление на Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ.

"Приветстваме подхода на независимата ДКЕВР да се търси прагматично и професионално решение на проблемите чрез преговори с НЕК и в условията на открит диалог и равнопоставеност. За нас стабилността на енергийната система на България и енергийната сигурност на страната са от първостепенна важност. Енергийната система на всяка държава е едно неделимо цяло и тя, подобно на всяка верига, е толкова силна, колкото е силно нейното най-слабо звено. В този смисъл, и в израз на добро желание за стартиране на действителен диалог, на 17 март 2014 г. ЧЕЗ изплати на НЕК сума в размер на 8 072 719 лв. като до края на месец март са предвидени още две плащания", се казва в изявлението на Петър Докладал.

По-рано днес ЕВН също преведе на държавата 32 млн. лева., но уточни, че не ги дължи, а по-скоро ги дава като заем. Трансферите идват дни, след като министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев заплаши, че лицензите на дружествата може да бъдат отнети, ако не изплатят задълженията си към НЕК.

Източник: http://bulgarski.pogled.info/news/53224/ERP-tata-se-stresnaha-ot-Stoinev-prevedoha-chast-ot-zadalzheniyata-si-do-17-chasa

Коментар:  

А дали Стойнев се е стреснал от ЕРП-тата? Да видим утре.

Парите все още ги няма, чакам прибирането на Лицензите и Конфискация на нашата инфраструктура!  Забележете наглостта, трохите преведени на НЕК били по-скоро ЗАЕМ!

Ето че 17:00 ч мина отдавна, а наглостта на проклетите престъпници няма граница! Виждате, че те не уважават Решението на СЪДА! Не уважават изискванията на Министър Стойнев, НЕК, Българската държава! Тези гадове се имат за наддържавни, защото са си купили високопоставени членове на Министерския Съвет, МИЕ, ДАМТН, ДКВЕР, БИМ, МВР, Прокуратурата и Съда! Остава да видим дали Министър Стойнев ще остане с твърда позиция и утре ще започнат наново Процедурите за отнемане на Лицензите, или всичко е театър, вятър и мъгла. "Фъргяме многу брашно и правим многу мъгла".... Боев от ДКЕВР наскоро каза, че нямало закон, където да е разписано Отнемане на Лицензи. Ами 2005,2006,2007,2008,2009,2010,2011,2012,2013 какво сте правили в Парламентата и в Комисиите? Значи 2013 г. онази Процедура за отнемане никога не е имало идея да бъде проведена!!! Онази, която ДКЕВР започна по едни членове от Закона, а прекрати по други на 14.11.2013 г.!!
Виж http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2013/12/blog-post.html


ПРИЗИВ до Председателя на Върховния административен съд.


Две граждански сдружения – „ТЕХРЕН (Технически ренесанс)”
и „Асоциация на данъкоплатците в България” са атакували пред
Върховния административен съд
скандалните решения на ДКЕВР за прекратяване процедурата
по отнемане лицензите на престъпната организация „ЧЕЗ Електро България” и престъпната организация „ЧЕЗ Разпределение”.
Жалбите са приети във ВАС с вх. № 19979/22.11.2013г., респективно – с вх. № 20154/26.11.2013 г. Съдържанието и на двете жалби е идентично.
Бъдете граждани! Присъединете се!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог