събота, 8 март 2014 г.

ГЕРБ избягаха от гласуването за ЕРП-тата

ГЕРБ избягаха от гласуването за ЕРП-тата

7 март 2014, петък | публикувано от Стела Кирилова

ДКЕВР проверява концесионните договори
на ЕРП-тата по настояване на АТАКА
Народните представители от  комисията по икономическата политика отложиха в сряда вземането на решение за възлагане на МС на необходимите действия за отнемане на лицензите на електроразпределителните дружества – ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-про, прекратяване на приватизационните договори с тях и връщане на имуществото им в активите на държавата. Проекторешението е на АТАКА, внесено от Волен Сидеров и група народни представители от партията. Представители на ДКЕВР обявиха, че в момента се извършват пълни одити на трите ЕРП-та за дейността по лицензите им. Щателните ревизии са за периода 1 юли 2008 – 30 ноември 2013 г. и се очаква да приключат до края на април. По тази причина комисията реши да вземе решение след приключване на одитите. Депутатите обаче отхвърлиха проекторешението за преобразуване на електроразпределителните предприятия в дружества с преобладаващо държавно участие, внесено също от Волен Сидеров и народни представители от АТАКА. Стана ясно, че по предложеното проекторешение има отрицателни становища от Министерството на икономиката и енергетиката, от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, от БТПП и БСК. Народният представител АТАКА Николай Александров посочи социалния аспект на въпроса и значението на енергетиката за националната сигурност. А за обратното изкупуване на съответните дялове могат да се използват средства от Българския енергиен холдинг, смята националистът.

Депутатите отложиха и обсъждането на проекта на АТАКА за прекратяване на действащите концесионни договори за добив на злато, ценни и редки метали, внесен отново от Волен Сидеров и народни представители от партията. Предложението за отлагане на взимането на решение от комисията председателят й Алиосман Имамов мотивира с факта, че по проекта има позиция само от Българската минно-геоложка камара. Депутатите настояха за становище от Министерството на икономиката и енергетиката. Членовете на комисията по икономика и туризъм бяха единодушни, че на заседанията им трябва да присъства министър Драгомир Стойнев, защото тематичната работата на депутатите е същностната форма на парламентарен контрол.

Източник: http://www.vestnikataka.bg/2014/03/герб-избягаха-от-гласуването-за-ерп-та/

Коментар: Че нали точно ГРОБ бяха тези проклетници, които скрито разпродадоха и остатъка от 33% държавно участие! Какво друго можем да очакваме от ГРОБокопачите на България?!?!?!?!?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог