четвъртък, 20 март 2014 г.

ЕРП-тата си позволяват брутално отношение към българските граждани

ЕРП-тата си позволяват брутално отношение към българските граждани


Публикувано на  19.03.2014 @ 08:59

/Поглед.инфо/ "Ако има нарушения, логично е да се премине към процедура за отнемане на лиценза. Процедурата обаче е дълга - може да продължи до 6 месеца". Това заяви в сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП Явор Куюмджиев.

"Въпросът не е в лиценза, а в това, че ЕРП-тата си позволяват брутално отношение към българските граждани, оставени са да правят каквото си искат. Ние обаче няма да ги оставим да правим на маймуни", подчерта социалистът.

"Приватизационните договори са подписани през 2004 г. с гарантирана възвръщаемост на инвестициите от 16%. Пет години никой не е могъл да им направи нищо. След 2009 г. обаче е трябвало да бъдат взети мерки", посочи Куюмджиев. По думите му законовите промени на кабинета "Борисов" са довели до това НЕК да натрупа нови дългове. Той отрече цената да тока да се регулира политически.

Опитът да се прехвърля топката за ЕРП-тата към предишното управление е несъстоятелен. Това заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков пред БНТ в отговор на обвиненията отправени от Явор Куюмджиев.

"В последните дни се разиграва абсолютен фарс. ЕРП-тата дължат тези пари на НЕК, но г-н Куюмджиев не казва, че и НЕК дължи 420 млн. лв. за зелена енергия. В момента и ДКЕВР не е независим орган", добави Ненков.

Източник: ПИК, http://bulgarski.pogled.info/news/53244/ERP-tata-si-pozvolyavat-brutalno-otnoshenie-kam-balgarskite-grazhdani

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог