вторник, 18 март 2014 г.

ГЕРБ предложили 3 мерки за спасяване на НЕК, представете си

ГЕРБ предложи 3 мерки за спасяване на НЕК

Георги Брандийски -  18 март 2014, 15:14


Делян Добрев заяви, че от ГЕРБ няма да коментират ситуацията в енергетиката, а ще предложат три мерки за излизане от ситуацията БГНЕС

ГЕРБ предложи 3 мерки за излизане на НЕК от ликвидната криза - връщане на парите от "Южен поток", продажбата на гаранциите на ВЕИ и връщане на такса пренос.

"Повтарянията, че в НЕК няма проблем, ще ни докарат не проблем, а голяма беля", обяви народният представител от ГЕРБ Томислав Дончев, цитиран от „Фокус”.

Тежкото финансово състояние на НЕК принуди икономическия министър Драгомир Стойнев да подкани със заплахи ЕРП-тата да си изплатят задълженията към НЕК. Той постави условие, че ако това не се случи днес, може да бъде отнет лицензът им.

Делян Добрев заяви, че от ГЕРБ няма да коментират ситуацията в енергетиката, а ще предложат три мерки за излизане от ситуацията. Депутатите на Борисов предлагат да се възстановят дадените 193 милиона лева за Южен поток-България.

Втората мярка е да започнат да продават гаранциите за произход на производство на зелена енергия. 150 милиона лева допълнителен ресурс може да бъде осигурен от там, смятат от ГЕРБ.

Третата мярка, която предлагат от опозицията, е за преразглеждане на цената за пренос и износ на електроенергия. Цената за пренос на износителите бе намалена от 34 лв. на 6 лв. с мотива, че ще се увеличи износа на ел. енергия в България, посочи Добрев.

"Отново се вкарва в оборот терминът национализация. Когато си министър, трябва много да внимаваш какво правиш и говориш. Какви инвеститори, кой човек идва да си остави парите в държава, в която се говори за национализация? Кой идва да построи фабрика в държава, в която се коментира национализация?", попита риторично Томислав Дончев.

Преди ГЕРБ и от БСП коментираха ситуацията в НЕК. Според Сергей Станишев ситуацията в НЕК е трудна още от началото на управлението.

„Затова бяха изнесени стряскащи данни от министър Стойнев. Това, което правят много последователно и министерството, и ръководството на БЕХ и на НЕК, е да възстановят балансите и ефективността на сектора, да овладеят негативните тенденции", смята лидерът на БСП.

Според Станишев чрез промени в закона се е дало възможност ДКЕВР да вземе решения, които са от полза на гражданите.


Източник: http://banks.dir.bg/2014/03/18/news16334415.html
Коментар: Абе, да попитам крадливите Гербери и крадливите Фашисти от БСП: Кой идва в България да си оставя парите бе? Що за тъпизъм?!? Инвестиция означава да донесеш пари и да си отнесеш повече пари! Тоест вашите инвеститори, освен че Ви пълнят гушите С ПОДКУПИ, за да ги закриляте тук, и за да са ненаказуеми и над Законите, ИЗНАСЯТ БОГАТСТВАТА НА БЪЛГАРИЯ!!!!!


Всичко друго от партия ГРОБ си е просто ПОПУЛИЗЪМ и ТЪПИЗЪМ. Ама то от Дебил Добрев какво може да очакваш? Та той е по-прост от най-простия "умен електромер"! Помним му простотиите от 2013 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог