петък, 28 март 2014 г.

EVN Електроснабдяване няма да извърши исканото от ДКЕВР плащане към НЕК, защото вече е платила

EVN Електроснабдяване няма да извърши исканото от ДКЕВР плащане към НЕК, защото вече е платила

Дейността ни е изцяло в съответствие със законовите ни задължения, се казва в становище на компанията

28.3.2014 | 11:12

Във връзка със седем дневния срок, даден от ДКЕВР на EVN България Електроснабдяване да извърши плащане към НЕК, компанията заявява, че все още има некомпенсирани разходи от НЕК към нея, свързани със задължителното изкупуване по закон на енергията от ВЕИ за периода 01.07.2012 г - 31.07.2013 г.

Това е факт, който не се отрича от нито една държавна институция, което дава основание на EVN България Електроснабдяване да реши как да изпълни своите договорни отношения с НЕК: или чрез извършване на плащания, или чрез прихващане на задължения срещу дължими вземания от НЕК.

С цел отхвърляне на всякакво съмнение, EVN България Електроснабдяване няма да извърши исканото от ДКЕВР плащане към НЕК, тъй като вече е заплатила въпросната сума през посочения по-горе период, в изпълнение на законовите си задължения към ВЕИ производители.

Предвид създадената ситуация в сектора, компанията потвърждава своята готовност да участва в конструктивен диалог за намиране на разумно решение при равно третиране на всички участници. EVN България Електроснабдяване очаква всички отворени въпроси да бъдат решени заедно с ДКВЕР и НЕК по пътя на преговорите.

Източник: http://3e-news.net/българия/evn-електроснабдяване-няма-да-извърши-исканото-от-дкевр-плащане-към-нек-защото-вече-е-платила_35795

КОМЕНТАР: Момент да видим - ЕВН е собственик на ВЕИта, както и ЧЕЗ, ЧЕЗ също са окупирали и ТЕЦ ВАРНА. ЕРПтата прибират кинтите от нашите сметки, като ни фактурират ежемесечно - безплатен обяд няма нали, камо ли пък за Плебса!! След това част от парите превеждали на НЕК. Обаче пак една част от същите пари задържали, прихващали за себе си! Питам кой е купувача и продавача на тази енергия!? ЕРПтата я произвеждат, значи са продавач. ЕРПтата също я купуват, защото криминално ни приватизираха мрежата присъединяваща и тези ВЕИта. Тоест ЕРПтата фактурират себе си за мегаватчасове, които се измерват от електромери собственост на ЕРПтата, проверени и пломбирани от ЕРПтата, параметризирани и манипулирани от ЕРПтата, ако изобщо съществуват такива електромери! И после излиза, че след целия този МАСОВ ПОГОЛОВЕН конфликт на интереси, някой трябва да им превежда допълнителни пари, тоест този някой е НЕК, за това, че те си правят врътки вътре!?!?!?
Все едно аз да съм водно дружество и да обява, че съм излял в канализацията на Бургас 100 милиона тона морска вода и съгласно някакъв лобистки закон, приет от отявлени престъпници в мафиотски парламент, да принуждавам Държавата, тоест Плебса, да ми плаща стотици милиони левове за това геройство???? МОЛЯ?!?
Кой въобще в тази мафиотска държава РАЗРЕШИ на Разпределители, каквито са ужким ЕРП-тата, да бъдат и ПРОИЗВОДИТЕЛИ, че дори и СНАБДИТЕЛИ (тоест продавачи на нас крайните клиенти)????? Това ли е ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯТА И ДЕМОНОПОЛИЗАЦИЯТА, другари Либерални Демократи за Силна Америка и Силен ЕврейоГейски Съюз?? То милиони пъти по-зле от Съветския Съюз по времето на национал-болшевиките до 1989-та година!?!?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог