събота, 15 март 2014 г.

КАК СЕ МАНИПУЛИРА СМЕТКАТА ЗА УПОТРЕБЕНА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ

КАК СЕ МАНИПУЛИРА СМЕТКАТА ЗА УПОТРЕБЕНА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ

windowsnikolai - Николай Николов
понеделник, 10 март 2014 г.


ВЕДНЪЖ ВЕЧЕ ПИСАХ - ТУК! ЧЕТЕТЕ, БЕЛКИМ ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА, ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗГОНИМ ЕНЕРГО-РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА, ДА ПУСНЕМ ТРЕТИ И ЧЕТВЪРТИ БЛОК НА АЕЦ И ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОСТАВЯМЕ ДА ЗАМАЗВАТ ПРОТЕСТИТЕ И ИСКАНИЯТА НА НАС - НАРОДА И ПАК СЪЩИТЕ ПЕДЕРАСИ И К/У/РВИ ДА СЕ НАДПРЕВАРВАТ ЗА ПАРЛАМЕНТА, ДА СЕ ДЪРЖАТ НАГЛО И ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДАТ И ДА НИ СЪСИПВАТ КАКТО КАЗА ИВО СИРОМАХОВ : "ПРОКЛЕТИ ДА СА!!!"

http://www.ecomm.bg/blog/elektromeri/

NP71.E Или как се манипулира сметката за потребена електроенергия.

Когато проверих поредната си сметка за използваната през предходния месец електроенергия, останах меко казано озадачен. После се ядосах, после ми мина, после пак се ядосах и после отново се успокоих и така няколко пъти…

След това, както и много други българи от Североизточна България, които са били поставени в същото положение от енерго-разпределителното дружество Енерго-Про АД, аз проверих в интернет дали пък случайно не съм единствен. Както вече споменах, не бях само аз. Веднага се присъединих към всички новосъздадени фейсбук групи за заклеймяване, осъждане и изгонване от демократичната ни родина в посокаЧехия на станалото вече известно акционерно дружество Енерго-Про.

Зададох си и следния важен въпрос “Как успяха тези хора да променят показанията на електромера ми, за да получа вместо обичайните за зимния период 150-200лв, сметка от 320лв?” Реших, че това едва ли е станало на принципа “един по един”, т.е. трябва да има начин това да се направи едновременно за всички редови абонати.

Следвайки тази логика аз проверих марката и модела на електромерът, който се грижи за отчитането на моето и на семейството ми потребление – Addax NP71.E. Доставчик за България на тази техника е Адд-България ООД (всъщност аз не съм сигурен, че точно те са доставили електромерите на ЕРП-то, но предполагам, че може да се провери, макар да не виждам смисъл).

На официалната уеб-страница на това дружество има предоставена пълна информация за модела на моя електромер. Оказа се, че това е една изключително сложна техника с безброй екстри и възможности.

Ето линк към оригиналния файл! САМО ТУК Е:
http://www.add-bg.com/images/NP71E.x_ds_bg.pdf

Този файл е изтрит, но се оказа, че го имам свален на диска. Също така тук го има в английски вариант:
http://www.ims-systems.com.tr/images/NP71E.x_ds.pdf

Същото е валидно и за много други електромери от статичен тип, защото вграденият микрокомпютър и флаш памети позволяват пълен системен достъп. Освен параметризацията, електромерите логват във флаш паметта си ежеминутното ни потребление, което е нарушение на Законите за защита на Личните данни в България и в ЕС! Това е регламентирано детайлно в редица евродирективи, препоръки и становища на ЕС. Линкове ще бъдат публикувани, но можете и да ги потърсите с гугъла. Затова в някои държави като Полша, електронните статични електромери са забранени за употреба със закон!

Най-любопитни ми се видяха следните подробности:

КОМУНИКАЦИЯ ПО ЗАХРАНВАЩАТА МРЕЖА (PLC)
 - Вграден SoM2a модул
 - SFSK/OFDM модулация
 - CENELEC, A честота
 - EMC стандарти за съответствие
 - Автоматично откриване
 - Препредаване (до 7 нива)


ЕЛЕКТРОМЕР ПАРАМЕТРИЗАЦИЯ
 - Дистанционно (чрез PLC) или локално (чрез оптичен порт)
 - Право на достъп
 - Регистриране на събития


АКТУАЛИЗАЦИЯ НА СОФТУЕРА
 - Дистанционно или локално обновяване на софтуера

Какво би трябвало да означава това на преведено на български ли?
Означава, че е възможно параметрите на всяко избрано устройство или на всички едновременно да бъдат променяни по всяко време на денонощието и то само с едно натискане на бутон на клавиатурата на компютъра.

Сега вече мисля, че е ясно за всеки от вас, че е възможно да се направи настройка такава, че когато някой от нас потреби 1kW, електромерът да отчете 2kW или 3kW или колкото си поиска някой, който е проектирал или е обучен да ползва системата, като трябва да е ясно, че това може да стане и заради софтуерна грешка или по невнимание.

Да, тези екстри са вградени, за да създадат удобство и да допринесат точност при отчитане – удобство и точност и за двете страни, но когато попаднат в ръцете на хора, които не се грижат за повереното им имущество с грижата на добър стопанин, и като се вземе предвид, че това имущество е не само жици и трансформатори, а и светлината и топлината в нашите домове и защото техните домове са в Чехия, а не в България, то тези хора са способни на страшни неща.
Ще кажете “Ама може да не са манипулирали електромерите…” и ще сте прави да го кажете, защото няма как да сме напълно сигурни, но факт е, че манипулация е възможна и факт е, че последните ни сметки са огромни, така че…

И още нещо – ако Енерго-Про / и останалите лъжци/ реши, че нещо в потреблението на кой да е от нас не е наред, т.е. сме “крали” ток (както е популярния термин), то те ще изискат от държавата да третира този някой от нас като престъпник и повярвайте ми този “престъпник” ще бъде осъден със светкавична бързина.

Считам за свое задължение да поискам от държавните ни жени и мъже следните неща:
1. Да бъдат забранени за ползване от енерго-разпределителните дружества и съответно подменени устройствата, които могат да бъдат манипулирани дистанционно;

2. ВВсички сметки за потребена електроенергия от момента на поставяне на манипулируеми електромери да бъдат преразгледани и преизчислени съобразно цените, които са важели към онзи момент, а сумите да ни бъдат възстановени;

3. При положение, че всеки от нас може да бъде обвинен за кражба на електроенергия и осъден, то същата мярка да се прилага и към енерго-разпределителните дружества, т.е. при съмнение за манипулиране на сметки те да бъдат третирани като евентуални извършители на престъпление, да бъдат разследвани и съдени.

Подкрепете ме! Надявам се всички разумни хора да последват моите искания.


Емил Манолов – обикновен абонат и редовен платец.

http://www.ecomm.bg/blog/elektromeri/


ПОДКРЕПИЛ: НИКОЛАЙ НИКОЛОВ
Публикувано от Николай Николов в 14:35:00


Етикети: възможности, енерго-про, еон, лъжа, ОЯЛИ СЕ ДЕПУТАТИ, стари курви, ток, устройство, чез

Източник: http://nikolaijambol.blogspot.com/2013/03/blog-post_7238.html

8 коментара:


Николай Николовпонеделник, 10 март 2014 г., 14:47:00 Гриинуич+2

Идиотите и крадците си изтриха страницата/ http://www.ecomm.bg/blog/elektromeri/ , но всичко е написано от нея в блога!


Анонимен понеделник, 10 март 2014 г., 17:49:00 Гриинуич+2

"2001: На 11-ти септември по заповед на Ротшилд е организиран атентатът срещу Световния търговски център (СТЦ). Под претекст, че става въпрос за сигурността, се отнема свободата на хората по целия свят. Точно същото правят с пожара в сградата на Райхстага в Германия през 30-те години. Атентатът е използван и за получаването на контрол над някои страни по света, които не допускат създаването на централни банки от Ротшилд, и така за по-малко от месец след атаките американските въоръжени сили нахлуват в Афганистан, една от общо 7-те страни, които нямат контролирана от Ротшилд централна банка. Седмица преди атаките срещу Световния търговски център Zim Shipping Company е изведена от офисите си в СТЦ. Нарушаването на договора струва на компанията 50 000 долара. Никога и никакъв мотив не се посочва. Zim Shipping е 50% собственост на държавата Израел (семейство Ротшилд).

11-september-2001-1024-768-4224

2003: САЩ предприемат атака срещу Ирак, който тогава е една от шестте държави без контролирана от Ротшилд централна банка. Освен това Саддам Хюсеин отказва да спазва Бретънуудските споразумения, според които трябва да търгува нефта само за долари, а го продава за евро. Така се опълчва срещу семейство Ротшилд и те го отстраняват."

http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/08/14/веселина-баронеса-ротшилд/

"“През 2030 година няма да има нито държава България, нито живи българи!” - Тази зловеща прогноза той изрича през лятото на 1997 г. Скоро след това Едмон Ротшилд умира."


И НЯМА ЛИ НАЙ-СЕТНЕ ДА ОСЪЗНАЕТЕ!!! Както и да са кръстени Сдружения,Банки и Фирми,те са с един кръволошки корен. А ние ще сме роби със или без заплати!!!
От предателя ШИШМАН насам все жи.ове ни пият кръвта!


Анонименвторник, 11 март 2014 г., 7:47:00 Гриинуич+2

Гореописаното лесно може да бъде проверено. Изключваш всички уреди и включваш един единствен консуматор, който предварително си замерил. Виждаш колкото ти отчита електромера и ако има разминаване действаш. Много е важно консуматорът да е един или няколко от уредите, които ползваш често в дома. Ако има разминаве, викаш независими специалисти + нотариус и завеждаш дело да ти върнат парите платени за електоенергия ;) Не е нужно да ти управляват електромера за да те лъжат. Могат да те лъжат като пускат електричество с честоти, които "побъркват" електромера, т.е. не им е необходим дистанционен достъп ... истината е някъде там и реално всеки може да провери при желание ... Лично аз съм по-склонен да вярвам, че измамите са в кражбата на ток от недробросъвестни съседи, имащи контакти с техниците от екектроразпределителното дружество. Но и това може да бъде проверено ...




Николай Николов вторник, 11 март 2014 г., 17:48:00 Гриинуич+2

Логично, но грешите! Просто те са ненаказуеми и са се самозабравили. Това съм го правил, проверил и затова Ви  отговарям така! Който краде, той няма спирка, освен доживотен затвор или убийство!!!!!!


Fotovoltaik DKEVRov събота, 15 март 2014 г., 0:21:00 Гриинуич+2

Здравейте Ники! Браво, това го тръбя от вече две години! Доказахме, че електромерите на Дейзи IVEL-ADX1 са несертифицирани и манипулируеми, но Мин Съвет реагира като адвокат на ЧЕЗ, а ДАМТН и МИЕ потвърдиха липсата на валиден сертификат, но пък два пъти отговориха с твърдение, че електромерът с оптичен открит интерфейс бил съвсем законен. Създадох http://fotovoltaikbg.blogspot.com, където ще кача всичките документи от ЧЕЗ, КЗП, ДАМТН, БИМ, Презервиденстството на Офшорски, Мин. Съвет на Олигархски и др.




Николай Николовсъбота, 15 март 2014 г., 9:37:00 Гриинуич+2

КОПИРАЙ, РАЗБИРА СЕ! ПИСАХ ДО БНТ, БТВ, НОВА, ДО ВСИЧКИТЕ ИМ "АКТУАЛНИ" ПРЕДАВАНИЯ, НО НИКАКВА РЕАКЦИЯ! ДАЖЕ ВЗЕХА ДА ТРИЯТ ПИСМАТА БЕЗ ДА ГИ ЧЕТАТ! НАЙ - ПРОДАЖЕН БЕШЕ И Е АНТОН ХИКЕМЯН И ВИКТОР НИКОЛАЕВ. ДА НЕ ГОВОРЯ ПЪК ЗА "ПАНОРАМА" И ОСОБЕНО "ЛИЦЕ В ЛИЦЕ"! ПРОДАЖЕН И КРАДЛИВ НАРОД И ЦЕНЗУРИРАНИ МЕДИИ! ЕТО ТИ ЛИНК КЪМ СТАТИЯТА МИ ДО МЕДИИТЕ, КОЯТО Е ПУСКАНА ДО КОЙ ЛИ НЕ: http://nikolaijambol.blogspot.com/2013/04/blog-post_9417.html

Fotovoltaik DKEVRovсъбота, 15 март 2014 г., 11:33:00 Гриинуич+2

Здравей Ники, Благодаря ти за отговора! Снощи грешно съм написал адреса. Ето го блогът:
http://fotovoltaikbg.blogspot.com
Още първата ни статия от Декември 2013 е Призив до ВАС относно обжалването на Решението на ДКЕВРекетиране, с което се спря процедурата за отнемането на Лицензите на ЧЕЗ. Сега ще кача още няколко статии, които просто са "задължителни" :)



Fotovoltaik DKEVRovсъбота, 15 март 2014 г., 12:26:00 Гриинуич+2

Ники, намерете книгата на историкът, журналист и специалист по конституционно право, д-р Радко Ханджиев: Технология на геноцида /Документален разказ за престъпленията на ЧЕЗ/
http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/01/blog-post.html
Продава се в търговската мрежа за 9.90 лв. според написаното на корицата и.



Действията на Организираната престъпна група ЧЕЗ са изцяло съгласувани с олигархичните интереси дърпащи конците на всички правителства от Костовото насам. Това касае над 30 пъти променяния Закон за Енергетиката, преди това ЗЕЕЕ и ЗВЕИ. В този октопод влизат ДКЕВР, МИЕ, БИМ и ДАМТН, последните от които дадоха на ЧЕЗ сама да настройва електромерите (ликвидираната заради очевадна корупция “ЧЕЗ Лабораторис”), и които дадоха и Удостоверения за одобрение на типа на несертифицирания електромер на мафията Дейзи, а именно Daisy IVEL-ADX1. ЧЕЗ Лабораторис, а сега Дирекция “Мерене и управление на данните” в “ЧЕЗ Електро” притежават оптичните глави, софтуера и паролите за достъп до всички електронни електромери, 100% от новите, които имат открит оптичен инфрачервен интерфейс, през който получават по всяко време и незаконно пълен системен достъп с цел незаконно надписване на сметките ни, промяна коефициентите на отчитане, тоест параметризация, всичко това без въобще да се докосват пломбите. Така потребителят е незащитен, защото по никакъв начин не може да установи кога и колко често ЕРПтата правят тези манипулации, тоест кражби! И докато могат да крадат така от нас, дали проблема с циганския ток за тях наистина е проблем? Според Одитния доклад, ЕРПтата са източили 3,8 милиарда лева от Българите само за последната 2012 година!!! Къде е Прокуратурата? Кой кога ще отнеме Лицензите на ЧЕЗ, или трябва и тук да станем Албания или Косово? Дали “Сирийските бежанци”, а всъщност по-скоро радикално-ислямистките пришълци ще плащат ток покорно като нас, или ще изберат циганския вариант? Или ще си вземат ножовете и ще поизрежат в буквален смисъл преяли директорски глави в офисите на ЧЕЗ Електро и ЧЕЗ Разпределение? Нима не можем да сложим ред в собствения си разграден двор?!?!?!?!?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог