четвъртък, 20 март 2014 г.

ДКЕВР ВЗЕМА ЛИЦЕНЗИТЕ НА ЕРП-ТАТА, АКО НЕ СЕ РАЗПЛАТЯТ ДО УТРЕ

|

ДКЕВР ВЗЕМА ЛИЦЕНЗИТЕ НА ЕРП-ТАТА, АКО НЕ СЕ РАЗПЛАТЯТ ДО УТРЕ




След като министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев даден краен срок с днешна дата за разплащане на дължимите суми от страна на 3-те ЕРП-та към НЕК, същото сториха и от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Председателят на регулаторния орган заяви, че има системни нарушения, които биха довели до процедура за отнемане на лицензите. До този момент е задвижена процедура с глоби към електроразпределителните дружества, съставени са актове, както и наказателни постановления към ЕнергоПро и към ЕВН, като до края на седмицата, това ще се случи и с ЧЕЗ.

Глобата е максималната определена от закона – 1 милиона лева”, подчерта Боев. По думите му, дружествата следва да предявят разхода си в периода от юли 2012 до юли 2013 година, заедно със заявленията си до 31 март.

Боев Допълни, че основание за отнемане на лицензите на трите дружества има и то е безспорно, защото и трите дружества дължат много пари.

Припомняме, че вчера министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев даде последен срок до днес на ЕРП-тата, за да изплатят дължимите суми към НЕК в размер на 320 млн. лева. Стойнев е категоричен, че EVN не са изплатили задължението си към Националната електрическа компания, в размер на 67 милиона лева. Министърът категорично подчерта, че проблемът не е в НЕК. Компанията ще издържи и без тези 320 милиона лева, които енергодружествата дължат. Главният проблем е в това, че има дружества, които не са коректни, допълни още Стойнев.



Източник: ДКЕВР ВЗЕМА ЛИЦЕНЗИТЕ НА ЕРП-ТАТА, АКО НЕ СЕ РАЗПЛАТЯТ ДО УТРЕ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог