събота, 15 март 2014 г.

Александров пред ТВ7: Да се отнеме лиценза на 3-те ЕРП-та

Александров пред ТВ7: Да се отнеме лиценза на 3-те ЕРП-та

15 март 2014, събота | публикувано от Георги Гюзелов

Георги ГЮЗЕЛОВ

Резултат от борбата с монополите няма за тази една година. Това, което виждаме е, че практически не се случиха нещата, които хората искаха по улиците, а именно изгонването на 3-те ЕРП-та. Това заяви в дебат по време на предаването на ТВ7 „Факторът Кошлуков“ народният представител от АТАКА Николай Александров.

„Да имаше проверки, които показаха, че има нарушение. Говореше се, че ще се взима лиценза на ЧЕЗ, но практически нищо не се случи“, заяви националистът. Той посочи, че АТАКА е поставила този въпрос в Народното събрание. „Именно защото сме го поставили в парламента в момента се извършва одит за последните 5 години на трите ЕРП-та“, заяви депутатът от АТАКА. Александров сподели, че в момента се очаква края на проверката. Според него трябва да има не само санкции, но и отнемане на лиценз. „Ние продължаваме да искаме национализиране на електроразпределителните дружества“, изтъкна представителят на АТАКА.

Патриотът даде примери за национализиране в държави като САЩ и Китай. „В Унгария в момента се водят преговори, държавата да откупи контролния пакет акции от електроразпределитените дружества. В България това можеше да стане много по-лесно, ако ГЕРБ не бяха продали 33%, защото тогава щяхме да имаме контрол и по-голява видимост. Когато държавата разполага с 51% дял, тя ще осъществява регулацията“, допълни Александров.

Източник: http://www.vestnikataka.bg/2014/03/александров-пред-тв7-да-се-отнеме-лицен/

националиЗАция чрез КОНФИСКАЦИЯ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог