сряда, 26 март 2014 г.

Ще следваме плътно закона в спора с ЕРП-тата

Ще следваме плътно закона в спора с ЕРП-тата


Публикувано на  26.03.2014 @ 06:35

/Поглед.инфо/ Ние ще следваме плътно закона всички институции, които са замесени в този спор между ЕРП-тата, доставчика на ток и независим регулатор, чиито действия се оспорват в съда.

Така, че законът е този, който трябва да бъде критерият за решаване на този спор. Това каза премиерът Пламен Орешарски.

Министър-председателят участва в срещата на австрийския бизнес. На въпрос дали на срещата са говорили темата за енергоразпределителните дружества премиерът каза, че е имало "един по-общ въпрос, на който отговорил по-общо: че често изникват спорове и между най-добрите приятели и важното е не какъв спор е изникнал, а как се излиза от него".

За срещата Орешарски каза, че е била много полезна. "Австрия е традиционен икономически партньор на България. В момента Австрия държи първи места като размер на преки инвестиции в страната, като размер на принос на компаниите, които са с австрийски акционери в БВП", каза премиерът. Той посочи, че за нас е много важно насърчаването на тези инвестиции и на нови. Той запознал бизнеса с политиките, които следва и ще продължи да следва до края на мандата кабинета. Бизнесът задал разностранни въпроси в сферата на данъчното облагане, устойчивостта на данъчното облагане, фискална стабилност, туристическата индустрия, здравеопазването и лекарствената политика.

Вицепремиерът Даниела Бобева, която също беше на срещата, допълни, че е имало въпроси и за политиката в областта на туризма, политиката по отношение на интеграцията на ромите, образование. "За мен лично изключително полезна среща, ще има и последващи, т.е. диалогът продължава", каза тя.

Източник: БГНЕС, http://bulgarski.pogled.info/news/53425/SHTe-sledvame-platno-zakona-v-spora-s-ERP-tata

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог