понеделник, 10 март 2014 г.

От EVN Топлофикация предлагат 10 % увеличение на топлинната енергия

От EVN Топлофикация предлагат 10 % увеличение на топлинната енергия


От фирмата напомнят, че за последните 2 години, от когато функционира и модерната когенерационна централа на компанията, цената на топлоенергията в Пловдив е била намалена с над 20%

28 Февруари 2014 11:40

Снимка: БГНЕС
В изпълнение на процедурата за обявяване на ценови намерения EVN България Топлофикация обяви предложение за цена на топлинната енергия с топлоносител гореща вода от 1 юли 2014 г. от 78,58 лв/MWh (без ДДС). Сравнено със сега действащата цена от 71.97 лв/MWh (без ДДС) това би представлявало промяна на цената с 9,18%. Причините за ценовото предложение са необходимите средства, с които дружеството да може да продължи своята активна политика за подмяна и модернизиране на топлопреносната мрежа в Пловдив, а от там и подобряване на услугите.

EVN България Топлофикация напомня, че за последните 2 години, от когато функционира и модерната когенерационна централа на компанията, цената на топлоенергията в Пловдив беше намалена с над 20%, без аналог в България. От 1 август 2013 г., съгласно решението на ДКЕВР, цената за топлинната енергия за клиентите на EVN България Топлофикация в Пловдив беше намалена за 4-ти пореден път, което вече не е достатъчно да гарантира устойчивото развитие на компанията.

Източник: http://pressadaily.bg/publication/36917-Предлагат-10-увеличение-на-топлинната-енергия/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог