събота, 15 март 2014 г.

Престъпниците от ЧЕЗ иска структурна промяна в цената на тока

Престъпниците от ЧЕЗ иска структурна промяна в цената на тока

10:32 | 28 февруари 2014 | | / Редактор Лилия Чалева /

От ЧЕЗ твърдят, че не само нямат свръхпечалба в България,
но дори не е започнали да си възвръщат първоначалната
инвестиция     Сн.: БГНЕС
Електроразпределителното дружество ЧЕЗ предлага структурна промяна в цената на тока така, че делът му да се увеличи.

Това ще му позволи да развива мрежите и да подобрява обслужването, твърдят от компанията, цитирани от bTV.

С трите си решения през миналата година Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) понижи дела на ЧЕЗ с 90% до сегашните 0.9%. Същевременно делът на НЕК, ЕСО и производителите бе увеличен с 11% и в момента е 82.45% от крайната цена, се посочва в изявление на ръководството на ЧЕЗ.

Подобно неравнопоставено преразпределяне на дяловете на участниците във веригата противоречи на основния принцип в ЕС, където всички части на веригата се развиват балансирано, заявяват от дружеството.

Според ЧЕЗ така се нарушават и интересите на потребителите, тъй като в момента минималният дял на компанията е недостатъчен, за са поддържа и модернизира ектроразпределителната мрежа.

Компанията информира ДКЕВР, клиентите си и институциите, че за да постигне европейско качество на услугата, трябва да влага по 150 млн. лв. годишно.

Ръководството на компанията подчертава, че от 2005 г. досега са инвестирани 728 млн. лв., а технологичните загуби са намалени от 21.52% на 11.98%. В същото време регулаторът признава 8 на сто.

Ценовото заявление на дружеството ще цели покриване и на присъщите разходи за осъществяване на дейността, както и на тези които ще възникнат в следствие на въвеждането на баласиращия пазар, които са в размер на 6.39 млн. лева за "ЧЕЗ Разпределение България" и 34 млн. лева за "ЧЕЗ Електро България", информират от дружеството.

Компанията посочва, че заради това, че продава тока по-евтино, отколкото го купува от НЕК, през 2013 г. е на загуба от 55.4 млн. лв.

Вчера от "ЕВН България” съобщиха, че ще тяхното предложение за цената на тока от 1 юли е да се увеличи средно с 8 на сто.

Източник: http://sofia.dir.bg/news.php?id=16221718

Коментар: Единствените инвестиции, които електромерното дружество ЧЕЗ е направила и отдавна вече е избила, са в закупуването на манипулируемите електромери, както и оптичните глави и софтуера за параметризация, с които извършиха и извършват тоталното поголовно надписване на сметките на хората, както многократно описахме в предишните публикации тук. От ЧЕЗ толкова силно са се загрижили за интересите на потребителите, затова постоянно врякат за повишение на цените! Но не искат да си ходят, разбирате ли, понеже въпреки че ужким са на загуба, кокалът е твърде сладък. Е как не, като за последното тримесечие на 2012, ЧЕЗ отчете над 200% растеж на печалбата си, при правителството на СИК! Не, че сегашното на Черепа, Пеевски и КТБ е по-различно.... Затова и ЧЕЗ все още мародерстват и върлуват в западна България! А какво имат предвид под възвръщане на първоначалната инвестиция? Да са кеш-позитив ли? ХАХАХАХА! Не стига, че подаръкът от Грабителството на Крадеца на дървен материал ги направи кеш-позитив още след 6 месеца, а и нагли! Явно смятат всички извършени от тях кражби, като загуби пред акционерите, за да ги лъжат и да не им дават дивидент ли? Въпреки че и сега делът им според фактурите е над 48%!!!!! При сметка от 44,32 лв според енергийния микс, за достъп и пренос през Разпределителната мрежа Ниско Напрежение, цената която са си сложили доброволно е 21.62 лева!!!!! Това прави НАД 48% ПРОКЛЕТНИЦИ СМРЪДЛИВИ! После Държавата на ЧЕЗ събира още 15 лева ДДС, Данък Държавна Сигурност. Този РЕКЕТ е пропорционален на рекета, които ЧЕЗ е взел преди това, защото ДДС се начислява и върху него! С други думи, ПРОКОПИЕВАТА проклета държава има пряк интерес цената на тока и процента на ЧЕЗ Рекета да са ВИСОКИ!!!!!!! Какво повече да коментираме......

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог