събота, 15 март 2014 г.

ДКЕВР призова ЕРП-тата да се издължат към НЕК

ДКЕВР призова ЕРП-тата да се издължат към НЕК


ДКЕВР иска страните да уредят доброволно
финансовите въпроси по задълженията в срок
от три работни дни, считано от 14 март Bulphoto
ДКЕВР призова ЕРП-тата да се издължат към НЕК
Георги Брандийски - 14 март 2014, 12:32

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране призова електроразпределителните дружества да уредят задълженията си към НЕК. Сумата надхвърля 318 млн. лв.

В комисията са постъпили жалби от НЕК срещу ЧЕЗ, ЕВН и ЕНЕРГО-ПРО за прихващане и неплащане на дължимите суми за електрическа енергия и това води до сериозни трудности в разплащанията към производителите.

Неплатените суми до момента надхвърлят 318 млн. лв., което на практика води до блокиране на разплащанията по цялата енергийна система. Регулаторът иска страните да уредят доброволно финансовите въпроси по задълженията в срок от три работни дни, считано от 14 март.

В случай, че те не постигнат съгласие и не уредят финансовите си задължения, Комисията ще предприеме последващи действия в рамките на закона с оглед на това да бъде предотвратено нарушаване сигурността на доставките на електрическа енергия.

"EVN България Електроразпределение" заявява, че заплаща в срок и всеки месец всички свои задължения към НЕК, се посочва в прессъобщение на дружеството.

Заявеното от ЕВН е по повод разпространено днес съобщение за "задържани и неизплатени задължения от страна на електроразпределителните дружества, за електрическа енергия към НЕК", посочват от ЕВН.

Вчера на закрито заседание ДКЕВР е приел компесаторен механизъм относно таксата за достъп до мрежата на производитерите на ток от ВЕИ, съобщиха от комисията.

Източник:
http://banks.dir.bg/2014/03/14/news16309705.html
http://dnes.dir.bg/news/dkevr-nek-zadalzhenia-erp-16310073

Коментар: Добре, добре, продължавайте така, ще Ви погледаме СЕИРА, чикиджии...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог